Wykłady dla studentów UTW 
"Podstawy żywienia w cukrzycy", to temat wykładu
  dla seniorów, który we wtorek, 30 października, wygłosiła dr inż. Ewa Malczyk
  z Instytutu Dietetyki PWSZ w Nysie. Wykład zorganizowano w ramach zajęć nyskiego
  Uniwersytetu Trzeciego Wieku im. Jerzego Kozarzewskiego. 
Słuchacze mogli między innymi dowiedzieć się co to są "pola
  zdrowotne" i jakie czynniki wpływają na nasze zdrowie? W czasie spotkania
  nie zabrakło konkretnych pytań i dyskusji na temat zdrowia.
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nysie, w ramach podpisanych
  umów o współpracy, naukowo wspiera studentów Uniwersytetów Trzeciego Wieku.
  Tym samym, w tym roku akademickim odbędzie się wiele spotkań i wykładów dla
  seniorów prowadzonych przez kadrę naukową PWSZ w Nysie. Kolejne spotkanie odbędzie
  się 14 listopada w Prudniku. Wykład dla tamtejszych studentów Uniwersytetu III
  Wieku wygłosi mgr Mariola Chwalania, wykładowca w Instytucie Finansów PWSZ w
  Nysie.
 Bartosz Bukała 
  rzecznik prasowy uczelni


